tisdag 8 april 2008

Men herregud stoppa henne nån...


Maria Abrahamsson - den svenska borgerlighetens mest pinsamma stolpskott (och jag vill påpeka att det finns flera stjärnskott där med men hon är definitivt inte en av dom) - har gjort det igen.

I en ledarkrönika som hon vidare är så dum att hon skriver under med eget namn istället för att logga in på en kollegas konto, skriver hon att man ska göra prostitution illegalt. Alltså inte att köpa - det är redan illegalt - utan själva säljandet. Tanken är alltså... och vi ska se om vi kan bena ut det här... att dom prostituerade måste bli avskräckta från tanken att prostituerade genom hotet att inte bara behöva prostituera sig utan också hamna på kåken? Att deras luxuösa livsstilsval måste hindras?

"Allt medan sexsäljarna fortsätter att tjäna pengar på sin fullt lagliga och skattepliktiga verksamhet."

För det är ju det som är grejen för majoriteten av alla prosituerade, dom är ju tokrika hela högen. Självklart... självklart ... är det nån som träffat nån prostituerad på sistonde? Var hon (för det är till större delen kvinnor som får ta detta (som många andra) lågstatus"yrke") en flamboyant go-getter med jetsetbrillor och 200 dollars-frisyr?

Däremot gör hon, hör och häpna, en fantastiskt poäng... eler ja, hon referar till fakta. Nämligen att skatteverket anser att dom pengar prostituerade tjänar ska vara skattepliktiga. Om nån trodde Frau Abrahamsson var ett under i världsfrånvändhet har man tydligen inte tittat noga nog på Skatteverket.
Oberoende vad kan hon inte låta bli att dra in en liberalismens många pinsamma floskler, den att produktionen ligger i händerna och skapas av konsumenten eller ägaren, inte arbetaren, när hon likt en torsk som smiskar upp minderåriga ryska horor på besök i Stockholm daskar till med "Men sexköparna som utgör själva grunden för näringsverksamheten, är alltså i lagens mening brottslingar."

Att gå från tanken att "prostituerade är en skapelse av ett konsumtions/produktionssystem gone wrong" till idén att "prostituerade behöver stöd för att komma ur det hela" är inte helt defekt enligt mig. Det vittnar om en visserligen rätt insnöad åsikt som skiter i allt kringstående individen men fortfarande baserad i en samrörighet med mänskligheten. Tanken att prostitution är nåt positivt och prostituerade är helt frivilliga i sina val pekar ju på en total okunskap i det mänskliga livet. Men ändå, Marie tar nog priset i hennes antagande att den prostituerade så gärna vill vara hora att hon måste skrämmas med straff för att sluta upp och bete sig.

Inga kommentarer: