söndag 1 juni 2008

Socialdemokratisk Polemik?

Inget fyller mig med så mycket hopp som när LO börjar skicka ut brev (varning: politikerbloggen) till grannar åt politiker som gör sitt yttersta för att riva ner dom få försvarsmurar vi vanliga människor har mot misär och svält (diskussionen om huruvida dom här försvarsmurarna låser in oss i vår roll som arbetare är en annan femma. Vi kan åtminstonde förlita oss på dom när våra liv går åt helvete).
Inget fyller mig med så jävla mycket sorg när man ser hur en sosse bestämmer sig för att jämföra den här kampanjen med det här och det här och det här och det här.

För varför inte bara jämföra nåt man inte gillar med nazister och brunskjortor?

Hans argument som ni kan hitta här baserar sig på att själva metoden, att se vilka som tillhör en politisk enhet och sen skicka ut massutskick till deras grannar är väldigt snarlikt med det här.

"På 30-talet gick SS-grupper och Hitlejugend runt och skrev ett J på de hus som beboddes av judar, som anklagades för att vara orsaken till folks elände. Grannarna uppmanades att göra något åt saken. Vad vet LO om de som mottar brevet? Vad är det som hindrar att en galning får för sig att bränna ner huset därför att hans/hennes liv är ett helvete? LO har ju legitimerat det med sitt: Gör nåt!"

Vad han reagerar på är alltså det här brevet vars starkaste uttryck är "vi förväntar oss att du lyssnar" och "vi kräver att riksdagen säger nej till regeringens hetsjakt på den som är sjuk". han hävdar att nån "pekas ut som folkfiende" att lo inte har rätt att samla in namn och hålla register... Att det är rätt lätt att gå och få ut addresser till folkbordförda och ej hemlighållna riksdagsledamoter är tydligen helt omöjligt att tänka sig.

Anders Nilsson, kamma dig för helvete! Det är en sak att pissa på en av dom få kampanjer dom senaste åren från LO som e lite framåt... Det suger
Men att sen ställa sig och ta en lång satans piss på Auschwitz, massavrättningar, fördrivning, pogromer, avrättning av homosexuella och alla andra som dog av nazisternas framfart - det är att gå lite för jävla långt din historielösa lallare. Metoden att skicka ett brev till en granne och att märka ut nån för vidare pogromer är inte det samma.

Han kommenterar sedan till Niclas Ericsson (som driver Arbetarperspektiv, en bra blogg btw, läs den - och den som då tipsade mig om detta) att metoden är direkt "ord för ord" hämtad från Goebbels Instruktionsbok.

han undrar om niclas skulle säga samma sak till Anna Lindhs efterlevande också... Kommer Anders Nilsson kanske överväga att kontakta lite överlevare från koncentrationslkägren? Berätta att han träffat några andra som råkat ut för nåt liknande som dom - lite borgerliga politiker vars grannar fått ett brev?

Gör det, men räkna dina satans tänder innan så du minns hur det en gång varnär dom får tag på dig.

Anders tycker massavrättning av judar, socialister, fackmedlemmar, ickegermaner och homosexuella kan jämföras med ett brev på posten... Tack Anders

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hey tack för berömmet!

Ja den där Nilsson, sicket hundraprocentigt stolpskott alltså. Han har bett borgarna om ursäkt och skäms för något av de lite edgy grejor LO gjort på årtionden.

I rest my case.

Jack sa...

Tack för tipset, väldigt intressant läsning.