söndag 29 juni 2008

Snobbiga Söderbor kräver Slitskador!

Hur posten borde hantera BRF Bellmans postförsändelser

Dom boende i bostadsrättsföreningen Bellman vill med deras ordföranden Hans Wallenberg i spetsen kräva att postutdelningen i deras bostadsrätt ska utföras trots att brevinkasten i dörrarna sitter för högt enligt Arbetsmiljölagen, skriver DN idag.

Irrelevant är det, verkar herr Wallenberg anse, "Det har delats ut post i åratal i föreningens fastigheter med nuvarande brevinkast - utan problem" i dom anrika husen på centrala Södermalm.
För ett par år sedan var det vanligt med slitskador på mitt sorts jobb, lagerarbete, också innan man fick in säkerhetsföreskrifter kring hur man fick eller inte fick lyfta eller använda sig av maskineri och dylikt. Samma gäller på ica där kassörskorna roterar så ofta det går samt man har förändrat en del så att dom ska slipa smärtsamma repetetiva lyft. Dessa yrken är fortfarande slitsamma men nu slipper man dom värsta nack och ledskadorna. Att referera till en dåtid "där alla gjorde det utan att klaga" är att inte bara ljuga (dom klagade det är därför vi inte har det så nu) utan också bevisa att man inte vet ett skit om hur det var då eller nu. Men sen sitter få postutdelare med fina fastigheter i centrala Stockholm.

Postarbetet är ett av dom mest slitande yrken som finns idag sett till just monotomin och repetetiva yrkesuppgifter. Orsakerna varför man har satt lådorna så lågt som man gör är för att unvika den konstanta påfrestning som varje dag, i stress, ska utföras när man lyfter över axelhöjd. Detta skiter tydligen dom boende på BRF Bellman i.

Jag säger, dumpa deras satans post utanför dörren om det inte passar att sätta upp en enkel satans brevlåda.

5 kommentarer:

Magnus sa...

Det finns även ett inslag på www.svt.se
play rapport sök "post".
Där visas både brevlådor och Herr Wallenberg upp i bild.

Anonym sa...

De rika skiter alltid i hur vi som utför de sysslor de vill ha utförda gör det.

Det är bara pengars språk de begriper.

Finns iofs ett till med...

Anonym sa...

Men är det inte lättare att lägga i brev i en brevlåda som sitter lite högre än dom vanliga?
Hemma hos mig måste man ju böja sig ner och trycka hårt för att öppna luckan.

Anonym sa...

Sanslöst kul när reportern på rapport ska demonstrera hur högt brevlådorna sitter. Och sen förstår inte herr Wallenberg varför posten pratar om arbetsmiljöproblem. Smart kille.

La ut rapports inslag på Youtube så ni hittar det lite lättare.

http://www.youtube.com/watch?v=a_9Z18DeWQk

Anonym sa...

Anonym #1: Grejen är att dom höga lyften och den repetetiva rörelsen som det innebär när man ska göra den dag efetr dag om och om igen är enormt slitande på axlarna. kan te sig som en skitgrej men det är samma som att bära kasst - det är ok om du är ung och gör det nån gång, det är när det är din arbetsyssla och nåt du gör konstant som det är riskabelt. Vid en punkt blir det ett enormt slitage på kroppen.

Magnus: tack för tipset

Anonym#2: tack för upplägget på Youtube - schysst

Niclas: :) sccchhh, FRA, vännen