lördag 3 maj 2008

Nästan rätt av Maria Abrahamsson

Illustration till konceptet Individualism


Det känns som om jag går efter Maria Abrahamsson lite väl mycket men hon är ju ffs intresserad av samma saker som mig men allt som oftast från en helt annan synvinkel. Man vill ju nackskotta henne ibland och på så sätt får man väl säga att hon fyller sin roll som krönikör på Opinionen i stockborgerliga SvD.

Nu har hon kastat in en grej om Fi... och att hon ogärna vill kalla sig feminist. Jag vill inte heller kalla henne en feminist så där håller vi ju med varandra. Hon påpekar att hon vill jobba för jämlikhet och det vill ju jag med... hon gör sig lite lustig över bokstavskombinationerna som ofta återkommer inom vänstern, vilket är lite udda av MA på SvD som är en anhängare till Fp, M, C och Kd och antagligen skulle klassa sig som ITK när det kommer till UD's förehavande kring USA... Men fine bokstavskombos är lite krystat, så i viss mån håller vi väl med varandra där med.

Att fru Gårman är en satans fånig pryl kan jag också hålla med om oberoende vem som motionerar kring idén.

Faen håller vi med varandra jag och Maria? Ska detta sluta med att vi delar eftermiddagschablis på nåt café på Östermalm nån söndag?


Jag menar lyssna på det här!
"svaret är jämlikhet. Honnörsordet står för allas lika rätt, oberoende av samhällsställning, ekonomi och, just det, kön."


Nu ska kvinnan propagera för kommunism också? Allas lika rättigheter oberoende av samhällställning, ekonomi och kön? Herregud det skulle ju kräva samhällshierarkierna och klassamhällets försvinnande och ekonomins totala bortgång för att inte nämna könsmaktsstrukturer... ojojoj Maria vad säger du?

Nej nej det är lugnt för sen trampar hon loss i klaveret i sedvanlig stil.
"Över huvud taget är vi rätt många som vill verka för ­rättvisa mellan människor utan att köpa mantrat om manliga strukturer som förtrycker kvinnor."

Ett käckt propagerande för hennes gamla paradnummer, "jämlikhet i teorin men inte i praktiken". Dvs ingen Jämlikhet alls förutom i papper, ord och pampiga tal som vanligt. Den klassiska liberala smörjan, ni vet "Allas rätt, fattig som rik, att svälta under en bro" och allt det där... För vad är jämlikhet om det baseras på att all ojämlikhet kommer från individuella åsikter och exkluderar gruppdynamik - eller ja, grupper överhuvudtaget? Det är en PR-kampanj. Hur många såna har vi inte sett? Hur effektiva har dom vart på individuell nivå tills dom blev del i praktiska förändringar?

Självillusionisterna på SvD fortsätter i vanlig still tack och lov, vad faen ska vi normala människor annars skämta om kring lunchbordet?

Inga kommentarer: