måndag 19 maj 2008

Djurrättare pissar på arbetarrörelsen


Robert Olsson skriver på yelah.net att hans kamp som djurrättare inte får tillbörlig respekt och uppmärksamhet under första maj. Han påpekar att det är från djurrätten som bland annat arbetarrörelsen och feminismen stämmar och att dom som har en investerad framtid i dom här och andra kamperna borde se till djurrättarna som jämnbördiga.

"Kampen för människors rättigheter pågår med andra ord parallellt med kampen för andra djurs rättigheter. Vi ser det självklara i att det ena inte går att separera från det andra. Människan är ett djur vilket gör att människorättskampen, därmed även arbetarnas kamp, är en del av djurrättskampen, inte tvärtom eller på något annat sätt. "

Han tillhör nåt han och hans polare vill kalla Antispecisistisk Aktion som tydligen ska ha stött på både kritik och pepp under första maj i Malmö...

Varför Robert? Varför gnäller du? Du fick komma på första maj, precis som alla andra som ville vara med eller hur? Men hur i hela satans helvete vill du komma fram till att du förtjänar respekt? Det är ingen tävlan i vem som har mest kämpaglöd, det handlar inte om "värdiga kamper". Det handlar om att djurrätt är djurrätt och absolut inte har med klasskampen att göra, då djur - lo and behold inte är delaktiga i klasskampen mer än som kapital. Om du snattar en ko eller skapar en arbetarrådskontrollerad minkfarm kan vi börja prata skit men fram tills den punkten är du bara en vegan som anstränger dig lite mer. Seriöst, pepp-pepp ditt mongo!

Jag vill klassa mig som något av en djurvän ändå men inget får mig att vilja avrätta hundvalpar med klubba så mycket som dina försök att hävda att klasskampen, kvinnokampen, antifascismen är alla sprungna ur djurrätt???? Hur satans jävla historielös kan man vara? Man kan verkligen se medeltida djurrättare befria stridshästar till skogen för att förhindra feodalismens ökande kontroll och försöka påbörja en tidig merkantilism.

Kanske hela Franska Revolutionen egentligen handlade om en förlängd aktion riktad mot Marie Antoinettes bruk av päls? Eller 1917 ett försök att förhindra att tsarens köttproduktion skulle förgöras medelst bolsjevikerna?

"Arbetarnas kamp, precis som kampen för kvinnors jämställdhet, rätten till asyl med mera är en del av djurrättskampen. Att mena att djurrätt då inte har en del i första maj-tåget är som att kapa den gren som man sitter på."

Ta dina jävla b12-tabletter ffs! Det är du och ingen annan som hävdar den ståndpunkten, så ert tillträde till försja maj är itne det minsta självklart. Som aktiva i klasskampen på olika sätt bör ni självklart komma, ta med er djurrättsskiten med men tro faen inte, när ni visar er mest idiotiska sida, mest historielösa och mest satans människofientliga sida att folk ska respektera er.

Som sagt jag gillar djur - men jag ser dom inte som likvärdiga människor - kalla mig specisist om du vill men jag tycker avsaknaden av en satans massa hjärnceller och samhörighet med oss på mer plan än det rent fysiska tecknar en klar bild av att dom inte är jämförbara med en människa. Men jag antar att du inte håller med och det är här vi skiljer oss. Men tro faen inte att bara för att du gillar och jämför djur med människor och därför länkar två "kamper" med varandra att alla andra gör samma misstag...
Gör hur faen du vill som sagt - men tro itne att du har definitionsrätt och för helvete läs en jävla historiebok nån satans dag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja sicken stolle. Säger bara djurrättare...

Hade en internetdiskussion med en sån för nåt år sedan som hävdade att djur och människor var exakt lika mycket värda.

"Jaha du" sa jag "se då för fan till att aldrig bli brandsoldat, för skulle du rädda min hund istället för min dotter skulle jag slå ihjäl dig där och då på stället."

Fick aldrig något svar.

Anonym sa...

Roligt att de drar upp massa trams om att allt levande skall ha lika rättigheter. Vilken smörja, skulle Johan Stöööl von Holstein ha samma rättigheter som en fullgod kommunist? Inte en chans om du frågar mig.

"Kampen för människors rättigheter pågår med andra ord parallellt med kampen för andra djurs rättigheter. Vi ser det självklara i att det ena inte går att separera från det andra. Människan är ett djur vilket gör att människorättskampen, därmed även arbetarnas kamp, är en del av djurrättskampen, inte tvärtom eller på något annat sätt."

Det är kanske det mest vrickade jag någonsin läst. Vad i helvete har djur att göra med vårdstrejken? Kommer en pickande höna i ett kärleksfullt hem bidra till hamnarbetarnas seger?
Sen när i helvete blev vi en medborgarrättsrörelse? Som att vi skulle vilja ge borgare rättigheter? Bissarr tanke....

Hönornas frigörelse måste vara hönarbetarnas verk!

Anonym sa...

Såg att flanen hade en insändare med i dagens Flamman också... sicken gnällspik!

Anonym sa...

det är extremt obehagligt att veta att du, med åsikter om att människan är en varelse värderad högt över alla andra på våran jord, har gått i samma första maj tåg som jag själv.
Vi är antifascister, vi är feminister, vi är dessutom antispecisister,vi kämpar för en bättre värld. Och du är inte någon som jag skulle vilja starta en ny värld tillsammans med. I den världen hade grymheten fortfarande varit ett faktum och människan hade fortfarande varit en ostoppbar slaktare av allt i sin närhet.

Anonym sa...

Läser detta inför årets 1a maj som än en gång hotas av djurrättare - dessa liberala mongon.
Se upp för högeravvikelsen!