torsdag 8 maj 2008

Bygg inga broar, vägar eller allmäna mötesplatser!


Pirate Bay ska tydligen pynta med 93 miljoner kronor enligt amrisarna. Eller ja, dom som drev pirate bay ska pynta upp dom här summorna. Lagt åt sidan att en av dom är nazist och det är en del skumraskprylar med hela dealen så har man fortfarande en rätt udda grej.

Med tanke på hur det hela funkade - att Piratebay inte hade egna filer upplagda kan man göra jämförelsen med att bygga en bro över ... säg Öresund. Varje dag smugglas kilovis med tobak, droger och sprit över gränsen mellan Sverige och Danmark för att sedan hamna i händerna på ... tja säg barn (för att göra det lite behjärtansvärt). Många kopior finns at köpa av berömda tobaksmärken och svenska staten kan känna sig snuvad på miljoner i uteblivna intäkter. Kan vi stämma dom som byggde öresundsbron?

Jag menar dealen är likvärdig ur ett legalt perspektiv - vare sig piratebay eller öresundsbrons skapare propagerar för brott rent legalistiskt sätt. Man kan inte dömma nån av dom för det även om den ena uppkom med lite "tvivelaktiga bakgrunder". Man kan inte heller dömma dom för nerladdning/smuggling eftersom dom bara agerar oskyldig färdväg. Pirate bay har aldrig nånsin laddat ner eller upp filer. Den har agerat transportsträcka - inte mellanhand - transportsträcka.

Vi får hoppas att rätten tar sig en närmare titt på IFPI och Antipiratbyråns rätt enormt tvivelaktiga metoder att hitta skyldiga efter att dom kastat ut målet som direkt ohållbart rent rättsligt.... Jag vet det kommer itne hända. Dom kommer dömma till idioternas fördel och vi måste hitta på nya sätt att sprida filmer, musik och program mellan varandra. Sen kommer inte JK ta en titt på Antipiratpyråns jävla underättelsetjänstmetoder vilket gör klimatet på internet snarlikt det i Kina mer och mer...

Satans idioter - jag ska stämma Kviberg Marknad, Öresundsbron och Finlandsfärjorna för att dom super ner svenska tonåringar och smugglar sprit.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tak fordi du kunne bruge mit billede af Øresundsbron. Hilsen Peter @bundgaardxphoto bundgaardxphoto@gmail.com