fredag 31 oktober 2008

Komplett förvirring på SvD's ledarredaktion.


Say whaaaat?


Themesong: Dazed and Confused (Led Zeppelin)

Jag älskar ledarsidan på SvD.se - det finns faen ingen större humor än när en samling folk ska skriva spetsigt och fnissigt mer eller mindre dagligen och det från nån form av högerperspektiv (vilket har jag märkt är mer eller mindre humorbefriat, knäckt enbart av gråtvänstern). Dom misslyckas alltid med nåt, senast i raden är när dom ska ge sigt på bolibompavänsterkillen Timbuktu. Han har tydligen i ena antdetaget kritiserat den nya svenska modellen och arbetsmarknaden och i det andra ... håll i hatten nu ... fått betalt för ett jobb! Det är ju för tokigt... hihihi så ska det ju inte vara?!

Nu tycker jag inte om Timbuktu särdeles mycket, en del bra låter men ett politiskt perspektiv som ligger närmare SvD-redaktionen än mitt antar jag - men det är ju för faen pinsamt att dom ska göra vänstertonåringars misstag stup i kvarten. Det ska bli kul när nån av dom hamnar på sjukhus, så vi alla kan fnittra åt att dom använder kommunala medel när dom är liberaler, för det får dom ju inte. Eller om dom skulle ha A-kassa - för det är ju borgare emot. Eller betalar skatt - gör dom verkligen det? Eller åker kommunalt - det är ju för skoj.

Jag är kommunist men arbetar, vilket betyder att jag uppehåller det kapitalistiska systemet. Jag köper kläder lite varstanns samt dricker cola (har en burk framför mig, har skurit ner en hel del eftersom det är faen inte bra med allt det där sockret). Jag har också tagit del av allt från kommunala vägar samt andra skattemedel trots att jag säger mig vara emot den borgerliga staten. Knäppt, eller hur?

Aaaah idealismen når nya höjder när man ska göra verkligheten anpassad till sina fantasier - saker måste vara anknytna. Man kan inte ha blått på sig om man är socialist (har jag faktiskt hört från en av GBG's MUF'are).

Plötsligt så har man nyfunnen respekt för Ulf Lundell också - ska vara faen att man blir gammal när man helt plötsligt hittar guldklimpar bland Magnus Ugglas prylar och börja tänka på att ladda ner Uffe (jag kallar honom Uffe nu eftersom jag gillar honom och har därför vart ett enträget fan i flera år - lite som Johnny Cash grejen när den slog ner över landet).

Börjar långsamt väva på min samling Kommunisthits 2008 med, skiver mer om det i nästa inlägg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Orkade (Hinner inte. Stress!) läsa denna post. Förlåt. Kanske tar den senare.

Ville bara påpeka apropå Svd-kritik att deras USA-valet-blogg med Martin Gellin och Karin Henriksson är jävligt bra.
Kolla in om inte redan gjort.

Anonym sa...

Och ha så kul ikväll förresten! Snacka med blatte-nassen tidigare idag.
Hoppas ni får en bra kväll.

Anonym sa...

Ja, samma här, kommunist och arbetar(studerar just nu iofs, men klar till våren och fucking rålängtar!). Det gör de flesta kommunister/andra rödingar jag känner.

Jag begriper inte vad Ledarredaktionen tror, att kommunister kan gå ut och leva av vad naturen erbjuder? Även såhär i november? Vi måste väl för fan leva vi med. Lever och verkar under ett kapitalistiskt system, så än så länge är det ju bara att bita i det sura äpplet och arbeta på.

Tror inte att "ens" en svensk artist av Timbucks dignitet blir rik på sitt jobb.

Anonym sa...

Fan... det var jag, Nicke, som postade. Vaknade av att en dåre skickade tre fyllesms på raken, med tjugo minuters mellanrum, sen var det kört... Inte så snabb just nu.

Anonym sa...

Grejen var väl inte att Timbuktu arbetar? Han har uttalat sig emot kommersialism och ändå satt sin nuna på nån sorts bingolott av galet kommersiell art.
Men du har nog rätt i att han är mer höger än vad du är.

Anonym sa...

Fast anonym 00:45, det kanske är så att Timbuck inte drar in så jävla mycket som man skulle kunna tro?

Jag känner en del artister som ligger precis under breakpunkten, och de tjänar verkligen inget på musiken. Genom dem har jag lärt känna folk ännu ett snäpp upp i musikhierarkin. Ingen som exvis Fridén i In Flames eller Håkan Hellström, men en del som spelar i band som då och då hörs i radio, och de drar heller inte in ett dugg på de skivor där de medverkar. STIM ger till julklappar till en av ungarna typ, men det betalar inte hyran.

Timbucks utgivning är ju heller inte så tät att han kan ligga ute och spela flera gånger i veckan, jag tror han vore skamfattig om han inte gjorde såna här grejer. Som Dogge som ju körde svarttaxi för ett par år sedan innan "cykel på köööpet" för att han var så pank. Det är nog inget man gör frivilligt.

Anonym sa...

Finns en berättelse angående Dogge och det där. När några från ett artistkollektiv (smaka på det ordet ni) skulle dra igång en gratiskonsert ute i nåt tält på en äng utanför sthlm så ville dom ha med honom. För att få lite gatucred, kanske? Ingen aning. Hursom hans fråga var hur och när han skulle få deg för det. När dom förklarade att det var gratis och för alla att ta del av hans musik var svaret bara "får jag inte betalt så kan jag inte föda min familj och då skiter jag i det".

Anonym sa...

Tja, det är ungefär samma som jag resonerar. Får jag inte betalt, vad fan ska jag jobba för då?