söndag 19 oktober 2008

Bättre skrika i en tom Katedral ...



Themesong: "España va Bien" - Ska-P

Under detta, världens största kors rest till hans ära, ligger Diktatorn, högermannen, monarkisten, milisledaren och den konservative religiöse ledaren Francesco Franco. DN har i dagarna skrivit om anhörigrörelsen, vars enda mål är att hitta kvarlämningarna från sina anhörigas som mördades och kastades i omärkta massgravar och som kontinuerligt motarbetas av folk från höger och vänsterkanten vars enda justifiering för deras vidriga handlande är plattityder om "riva upp gamla sår" eller som det fega Spanska Kommunistpartiet kräktes ur sig, att det skulle vara att "göra mediecirkus av dom mördade republikanerna".

Att dom här människorna inte är republikaner, socialister, anarkister, kommunister eller frihetskämpar först utan familjemedlemmar verkar inte beröra dom folkfientliga partitopparna och deras eftersläpande kader.
Att högern, med dess starka praktiska och ideologiska kopplingar till Franco skulle vara nervösa är en sak - att vänstern skulle kissa på sig är en helt annan. Enligt mig är det enormt mycket värre att hävda att du står för en sak och sen bevisa motsattsen än att stolt stå för att du är en idiot.

Kopplingarna mellan kyrkan, högern och Francos ideologiska arv görs rätt klara i artikeln i DN och Nicklas på Arbetarperspektiv pratar lite mer om kopplingarna mellan det rådande läget i Sverige, den svenska politikerkårens tystnad, Sverigedemokraterna och Inbördeskrigets efterdyningar.

Kopplingan mellan den Spanska Kyrkan och Franco, mellan den Tyska Kyrkan och Hitler och den konservativa kristna högern och SD - är fortfarande en känslig fråga tydligen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Käften, kommunistjävel.

Anonym sa...

Ha ha ha, det blir högre öch högre nivå på kommentarerna tydligen.

Det ska du ta som en komplimang, Ohyra, för det betyder att den ömmaste tån är trampad på.

Jo, det är vidrigt att se filmen "El Fin de Silencio" och se den fege socialistiske borgmästaren sitta och försöka blanda bort korten. Högermannen kunde man ju inte vänta sig annat av, många i Partido Popular sörjer fortfarande sin general och många tårar faller ännu på stenhällen i katedralen i De Fallnas Dal (som syftar på de modiga fascistsoldater som dödades av soldaterna från Republiken!) som markerar platsen för Fransisco Francos grav.

Personligen ska jag åka dit någon gång och fälla en rejält brun loska full av prima svenskt grovsnus. Blir värt varenda euro jag får i böter.

Anonym sa...

Hahaha dom e för fantastiska

Du skulle sett när jag avr i Paris och jag och min guide, Cevan, gick förbi triumfbågen och dom har en parad med gamla veteraner från andra världskriget.
Han brister då ut i ett glatt "den där jäveln var med i Vichyregimen" på engelska medans han pekar ut dom veteranerna vars enheter var delaktiga i den fascistiska terrorn. Man kunde se gubbar med edelweissblommor i slagen och allt :D

Anonym sa...

Ja Frankrike har ett direkt osunt förhållande till sina krigsveteraner. Låt gå för att de behandlar dem mycket bättre än andra länder, men de är inte direkt urskiljningsfulla.

Anonym sa...

Söta ni är ni två som kommenterar varandras små inlägg om dittan och dattan..."Puss på dig Nicke!... Nej, puss på dig Ohyran!"
Måste nog lägga upp era bloggar som Favvo...rena såpoperan...vill inte missa nästa avsnitt.

Anonym sa...

Jag har också läst en artikel om de anhörigas rörelse och om att fler och fler massgravar grävs upp hela tiden (inte för att man inte visste att de fanns där utan för att ingen vågade gräva).

Helt sjukt att inte vänstern stödjer det hela. Högern har hela tiden sagt att det mördades folk på båda sidor. Men ju fler massgravar som grävs upp så ju tydligare är det att det inte är så. Francos fascister mördade betydligt fler. Främst icke stridande

Anonym sa...

Men visst är vi, anonym!

Fan vad du sitter och önskar att du hade polare just nu. Kom igen, erkänn!

Anonym sa...

Anonym - om du har en blogg eller nåt internetprojekt så kan jag komma dit och internetpussa på dig om du känner dig ensam?

Erkänn det är det du vill - under den lite överdrivna pojkrumsmacho-exteriören ligger där en riktig myskille - eller hur? Vars själ skriker ut efter lite kontaktytor med andra - bara en kram, bara en blinkning?

Krastavac - oberoende vem som dödade flest är det en jävla skam att dom inte ställer sig bakom uppgrävningarna av anhöriga mest eftersom tystnad och att ignorera det är inte ett effektivt att hantera och gräva upp dom fascister som fortfarande sitter.