söndag 26 april 2009

V's Partisekreterare = Svartfot



Uje Brandelius, bättre känd som Dr Kosmos, bröt för ett tag sedan en strejklinje utanför Berns i Stockholm. Strejken rörde fusk med anställningsavtal och kontraktsbrott från Berns sida och hade samlat ett trettiotal blockadvakter utanför lokalen. Konflikten handlade om anställda som sparkats eftersom dom begärt föräldraledigt eller helt enkelt avskedats på väldigt luddiga termer.

Detta sket Brandelius högaktningsfullt i utan gick in på den berömda lyxkrogen för att fira likförbannat. Men han hade gott sällskap, inne på plats fanns bland annat socialdemokraternas lyxpålägg Thomas Bodström.

Ser man en blockadlinje kan man själv bestämma vad man vill göra: vara en svartfot eller en riktig människa. Att Bodström skiter i vilket är en sak - SAP's partitoppar har tydligt visat att dom aldrig förväntar sig uppehålla dom ideal deras medlemmar tror på, men Vänsterpartiet?

Samlade på plats fanns också en hel del av Sveriges humorelit och andra kulturkoftor.

3 kommentarer:

Jack sa...

När var detta?

DILF sa...

I SKPs senaste tidning, "Riktpunkt" heter den väl, svarar de på ett läsarbrev från en metallarbetare som vill ur LO och funderar på om inte en kommunistisk fackförening vore ett lämpligt komplement till SAC (och då LO).
SKP säger i princip "nej de har inte tid. vi måste satsa på partiet." men vad tycker du om idén?

Martin sa...

Jag tycker det är tråkigt att du slutat uppdatera.