fredag 17 april 2009

Jag ska stämma Vägverket och Systemet

Den nya tidens rättvisa. "Laglighet" betyder att ha pengarna på sin sida.


Themesong: "I fought the Law" (The Clash)

Nu har domen fallit och rättvisan har än en gång släpats ut ur salen, fått sig en rejäl omgång och förpassats till andra jaktmarker. Alla fyra torskade idag för att dom gjort ett dataprogram som inte stal något men som andra använde för att stjäla.

Att en person som tillhandahåller ett objekt med vilket man kan stjäla andras saker (antagandes då att fildelning är stöld) kan göras skyldig för stölden är en enorm nyhet för det svenska lagsamhället. All form av sammankoppling till eller underlättande av nån form av brott verkar tydligen vara fair game.

Nu väntar bara Google, med vilken jag kan söka upp torrentz, barnporr eller nazistpropaganda från Tyskland. Eller vägverket där tusen och en brottslingar har assisterats i sin flykt av god infrastruktur. Eller bankerna genom vars system miljontals stulna kronor cirkulerar och vars uppbyggnad har underlättat tusen och en ekonomiska brott. Min favorit dock är nog Systembolaget som underlättar för folk att dricka utomhus, som assisterar i misshandel, våldtäkt och rån över hela landet.

Eller så inser man bara att den svenska staten och dess domstolar om och om bevisar sin totala brist på insikt i fallen dom anser sig vilja dömma och är under en hård press, för att inte säga styre från olika ekonomiska grupperingar. Den här domen hade vart omöjlig om inte den hade haft diverse skumma och halvlegala grupperingar med ekonomiskaintressen inbakade i allt ihop.

2 kommentarer:

DILF sa...

Mhm. Får väl se om det blir någon skillnad i högre instanser, men det vette faen..

Adam sa...

Jag var faktiskt precis inne på samma spår.