lördag 25 april 2009

Påhittiga Ungdomar

Kanske man ska Free-base'a det?

Themesong: Miss New Booty (Bubba Sparx - orsak lantlig gangsta)

Visst är ungdomsåren fina? Jag menar desperationen i dom, driften att vara så satans ball och cool och det enormt paradoxa att det kan få en att göra nåt enormt ocoolt.

Jag ögnade igenom GP imorse och reagerar snabbt på följande fantastiska header: "Muskotnöt den Nya Innedrogen". Först hoppades jag att det skulle handla om stureplanseliten som satt på marmordasset och snortade muskotnöt istället för kokain. Vakter som testade ens andedräkt och nya innetermer för drogerna som "att potatismosa" eller "förbereda gratängen". Vad sägs om det ärtiga "Chasing the Husmanskost"?

Tyvärr så var den nya innedrogen enbart inne i det lilla samhället Njurunda söder om Sundsvall. Ett samhälle som mer eller mindre kräver ett "...söder/norr/väster/öster om.." efter sitt namn kan väl knappast vara annat än stolt över att den skapat en ny "innedrog"? Jag vet att jag är ett satans stadskind men ffs får ingen annan bilden av lantlig idyll när man läser den där nyheten? Rosenkindade ungdomar som tillsammans på en höskull snortar i sig riven muskot för att sen hänge sig åt timtals av extatiskt dansande till den nya spelemanshitten ute i nån skog.

Sen bara den enorma driftigheten i tilltaget får ens rurala drömmar att kickstarta. Att du så gärna vill vara hög att du lyckas kolla upp att muskot har nån form av amfetaminliknande i sig och sen komma på ett sätt att möla i sig det här utan att kräkas muskot i timtal. Nu när det lokala ICA't har stoppat tillförlseln kommer vi se ungdomar från Njurunda åka på smuggelresor till centrala Sundsvall på sina mopeder. Kanske gömda hyddor i skogen som funkar som speak-easy's under den stenhårda prohibitionen? Lantliga oskuldsfulla gangsterfantasier svävar fritt i huvudet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Muskotnöt verkar inte vara trevligt alls att berusa sig med.

Huvudvärk, muntorrhet osv i flera dagar, allt för att få en halvtimmes hallicunationer och en lite berusad känsla...