tisdag 11 maj 2010

Management


"Men vad tycker du om skatten på bensin egentligen?"


Themesong#1: Advance Patrol - Jag vill ha Sex
Themesong#2: Labyrint - Upplopp (för att dom till skillnad från flera andra idioter tar ställning och agerar där dom andra bara pratar)

Jag e så satans trött på den formen av politik som serveras från höger och vänster. När det enda bud jag kan se som positivt från endera sidan är Vänsterpartiets minimala vänsterflygels - hårt ansatta av Ohly och UV's ordförande, antiarbetaren Brink. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Fast vi vet ju båda två att dom aldrig kommer följa upp på det. Aldrig nånsin eftersom vi inte har politik idag. Alla ideologier är döda sen länge enligt våra politiker - folk vill ha smör på mackan, salt i gröten och På spåret i dundrande i bakgrunden.

Inställningen har vart vanlig sen 80-talets mitt när Thatcherismen slog in stort i dom liberala lägren och Socialdemokratin kängade ner sina sista socialistiska rester och drog sig an socialliberalismens tanke om hur perfekt allt redan var. Det som återstår är en realpolitik från helvetet - där man engagerar sig kring detaljstyrning på det ekonomiska läget och allt satt utifrån nationalekonomins synvinkel (en av flera ekonomiska skolor btw - så inget är ens där satt i sten).

Alla ska med och prata om management utifrån detta nya påhittade ekonomiska läge. Man blundar glatt från alla problem deras egen ekonomi skjuter framför sig och alla läger, höger som vänster, köper denna form av professionalisering av politiken och poänglöst jomsande om en liten liten del av den politiska skalan. Jag vill inte säga att det är liberalernas fel, flera av dom sitter i samma sitts. Dom verkar inte heller förstå vart all ideologi försvunnit. Inte ens Francis Fukuyama verkar köpa vart all den här vulgo-ekonomin kom ifrån och har sen 2002 börjat jamsa om mjuka värden... hmmm vart är "Historiens Slut" Francis, din jävla toffel!?

Vad högern/vänstern missat är att ideologin inte är död. Minns när "Lite småmord skrämmer borgarna" -banderollen gick förbi förra första maj. Aldrig har en banderoll fått så positiva reaktioner, applåder och påhejande rop. Från allt ifrån pensionärer till tonåringar.
Visst en massa folk gillade den inte. Den handlade inte om ett skit egentligen. Jag menar det finns bara ett enkelt budskap ... klasshat. Finns det nåt mer rent och obefläckat numera? För nuvarande "politik" gör sig till präst över en skola av av-ideologiserande nonsens där starka åsikter, skarpa känslor eller åsikter som vill mer än reglera skattetakten eller inom-ekonomiska reformer där den enda formen av oliktänkande som promotas är kring valet var fjärde satans år.

I skuggan av den här vågen av gråblaskig diarré som väller över oss kommer dom. Dom cyniska, dom blasé, dom uttråkade som står brevid som glatt uttrycker att dom inte "tycker nåt" som inte vill nåt alls. Rada upp dom bara. E så trött på asen som saknar ens dom mest grundläggande kvaliteterna hos människor - att vilja nåt.

2 kommentarer:

Fri motorsportkollektivet sa...

Vilja är ett av många ord som används för lite i vänstern.

idiotjim sa...

De rödgröna tappar försprånget, trumpetar borgerliga DN högt och klart. DN/Synovates opinionsundersökning visar nämligen att skillnaden mellan blocken nu är så liten att den inte ens är statistiskt säkerställd.

”När Mona Sahlin börjar ge besked om sin politik ökar risken för väljarförluster” skriver Henrik Brors och drar långtgående slutsatser av den avvikande undersökningen.

För Sentio Research kommer samtidigt (28 jan.) fram till att de rödgröna skulle få egen majoritet om det var val idag. De får 50,5 procent mot Alliskansens 41,5 procent, en ledning med 9 procent.

Och SvD/Sifo kom 24 jan. fram till att oppositionen leder med 10 procent, 51,8 procent mot 41,5 procent.

Svängningarna i opinionen går onekligen snabbt. Men som Brors skriver så skräms folket av den rödgröna politiken.

Visserligen vann Mona Sahlin debatten mot Fredrik Reinfeldt i P1 den 27:e, om man får tro statsvetarprofessorn Peter Esaiasson. Men när verklighetens folk fick höra henne, så sjönk siffrorna di-rekt.

Den 24:e var försprånget 10 procent. Debatt den 27:e. Folket blir förfärat. Det sjunker in. Den 28:e har det minskat till 9 procent. Under natten: ångest. Den 29:e: dött lopp. Valet 2010 ser ut att bli en promenadseger för Alliskansen.

Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol