fredag 5 december 2008

Den Reaktionära Konservativa Högern igen...

Våga Böga?

Themesong: Homophobia (Chumbawamba)

Ibland, om man blundar, när man bor i Göteborg, kan man efter mer än ett decennium av antifaarbete av stadens ungdomar, tro att det är över. Att hela Sverige är fritt från nazister sånär som på ett par nerknarkade våldtäktsmän, pedofiler och fylleheilande tonåringar på sina pojkrum. Sen läser man saker som det här och inser att dom fortfarand är kvar på andra platser.
Självklart finns dom där. Gömmer sig inom SD, ND och neokonservativa kretsar kring KD. Dom vars retorik i många fall, om inte hyllar, så åtminstonde justifierar misshandel av folk på grund av trivialiteter som etnicitet och sexuell läggnig.
Samtidigt som Pride förklarar att man inte vill ha grupper som inte håller med rådande metodik i sina led och således skjuter AFA och RF ut i utkanten för att försvara tåget (vilket dom gör varje år fördom som missat det och varje år attackeras inte tåget utan iställetär det ett slagsmål som bryter ut lång bort från det).
Jag lägger inte mycket vikt bakom just den sexuella och sexualiteternas frigörelse som den ser ut idag som snarare hyllar nya normer och konformiteter och mystiskt nog stannar vid gränsen till arbetarklassområden och väljer att titta djupare på om överklassbögar inte förtrycks i styrelserummen. Men eftersom dom två är länkade samman, den klassiska, numera statliga antihomofobin och den extraparlamentariska och den folkliga (vilket självklart inte är detsamma) så får man ta det som det är.

I Stockholm för några dar sedan blev ett par attackerade, en av dom ordentligt misshandlad och sen fick han en pistol inkörd i munnen av vad som troligen var nazister. Inte så underligt med tanke på att dom verkar dra ihop sig mer och mer inför deras demonstration i Salem.

Ni som tycker attacker på folk på grund av sexualitet och etnicitet är ok, ni som hyllar nazismen och fascismen eller ni som bara vill ta en promenad med dömda pedofiler, våldtäktsmän, våldsbrottslingar och allmäna kräk. Gör det. Men ni väljer sida.

Som i förrförra inlägget vill jag påpeka att man behöver inte demonstrera mot dom, men man bör visa på civilkurage och våga säga nej högt och tydligt.

* Ta inte emot deras propaganda.

* Riv ner deras affischer.

* Bua ut dom, skramla med nycklar.

* Säg emot.


Din tystnad är ett accepterande. Minsta lilla nej är en motståndshandling.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ditt inlägg håller kvalitet som vanligt.
Dock finns denna gång inte mycket att kommentera om man inte är moderat eller homofob.

FÖUTOM det avlägsna slagsmålet i Prides skugga.
Helt missat.
Berätta mer om du orkar.
Här eller via mail. (Isf, ta adressen av Aggan.)


Hoppas min kommentar uppför sig.
När det kommer till styckesindelning, radbrytning och shit. Skriver/läser mobilt.
Hej.