söndag 9 mars 2008

Politiker är politiker


Tydligen så har nåt gått förbi SvD's top boy PJ Anders Linder när han lite kvart i fem i morse förkunnade det mest självklara av allt självklart:

Politiker gynnar sig själv först.

Tack PJ.

Han opjjar sig nämligen över att Sossarna som drog igenom förra grundlagsändringen gjorde det till egen fördel och med sin egen dåvarande politik inför ögonen. Sedan verkar han vara övertygad om att rådande politiker av olika schatteringar inte tänker göra samma sak och hyllar klämkäckt dom i utredningen kring grundlagen för att dom tänker förändra den för att passa in i nuvarande ideologiska hegemoni... Som om den skiten vore bättre? Det är ju samma skräp rakt igenom men tydligen är detta inget man ska säga högt utan att diverse Francis Fukuyama mumlare ska kasta sig bakut i panik och hojta om att detta är toppen på pyramiden.

Väntar med spänning å dom grundlagsförslag som kommer härnäst... Väl medveten om att det kommer passa dom som satt den som hand i handsken och att det är skitsamma när grundlagar och "friheter" fortsätter vara pantgåvor som vilken sekund som helst kan dras in om man säger fel sak.

Skulle vara skoj med lite ekonomisk eller social frihet som ombyt till rådande idealistiska frihet som propageras för av SvD's broilerstall...

Inga kommentarer: