tisdag 22 juli 2008

Bloggutmaningar?

Jag har blivit bloggutmanad av Niclas. Vet inte om jag gillar den här kedjebrevsgrejen men wtf...

Regler:Posta reglerna först.Svara på alla frågor.Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare.När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

1) Jobba - 06 till 15. (sitter på jobbet nu under en lugn sekund)... edit: nu e jag klar med det!

2) Hem och sortera samt tvätta tvätt. edit: Vilket jag håller på med...

3) Ringa och ordna med överflyttning av teleabonnemang och all sån skit vilket inkluderar typ 15 minuters telefonkö

4) Ordna med nyckel till grovsop och grindar för flytten på fredag

5) Skriva ett inlägg om min idé att länka samman olika områden i världen med varandra (se nedan)


Vad gjorde du för tio år sedan?

Ehm tio år sen... Då bodde jag nog i Stockholm. Hade precis flyttat tillbaka efter att ha bott i Malmö ett tag och avr vid tillfället arbetslös och bodde i andra hand i en liten lägenhet i en förort till Stockholm. Var så satans urfattig eftersom soc inte beviljade soc till nån som inte var skriven i stan eftersom jag itne fick uppge den adressen enligt hon jag hyrde av till skatteverket och Malmö ansåg att jag skulle söka där jag var bosatt. Lärde mig snatta, gå länge utan att stanna, gick ner åtta kilo över en sommar och började djupt hata att äta äpplen som inte var uppskurna nåt jag fortfarande inte gör
"Aldrig för stolt för att tigga, aldrig för korkad för att stjäla"


Ställen du bott på?
Shit... Utomlands ett tag med familjen (farsan var FN-soldat), Akalla, Södermalm, Sundbyberg, Malmö, Bersgjön, Hammarkullen, Gårdsten och nu går flyttlasset igen! Första gången på myyyyycket länge som jag bott i själva stan och inte en förort.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Betala av skulder, fixa bättre hem för farsan att vara på, antagligen köpa en massa absurda saker... (mmm new pants) ... sen skulle jag spendera ljliga mängder pengar på genforskning, specialiserat på grödor och mänsklig biologi/medicin, fusionskraftsforskning, forskning kring kompositmaterial, vattenrengöring och systemprogrammering för industrisyften.
Sen sätta upp ett system av aktiva hjälphus i olika delar av världen kring sjukvård, mat och husrum (bland annat) som alla ä länkade centralt till varandra och där målsättningen inte är att följa dom lokala lagarna utan att göra det som man anser är rätt.
Ett projekt som liknade det som fanns i stockholm, fast på större skala och i andra områden istället för Stockholm City, där man med storbilds-TV eller projektor och en schysst länk, visar en bild av ett område på en helt annan sida planeten i ett liknande område (låt oss säga det: arbetarklassområde). Ha flera av dessa, på roterande växlande schema med möjlighet att prata med varandra och tillgängliga parlörer på dom olika språken och sen se vad som händer (ska faktiskt gå in djupare på det där i ett verkligt inlägg).

Sätta upp och sponsra slow-transport-företag som en motvikt till on-demand-företagen inom transport som använder sig av ekologiskt vettiga transportsätt som vettigt drivna båtar och zeppelinare i väntan på att fusionskraftsarbetet ska gå framåt.

Sen skulle jag nog vara tvungen att gå till jobbet igen. Vilket är lika bra annars hae jag bara spenderat det på mer udda prylar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mja, jag har heller aldrig gillat såna saker, men nu blev jag utmanad av någon jag gillar (Marlene på Feministisk vänstertjej) och då kändes det bara rätt att svara!

vad sägs om att styra upp en fika nån dag förresten?