lördag 19 juli 2008

As per requested: 9/11


... Var inte ett inside job. Av följande orsaker:

1) Historiskt sett har alla krigsinstigationer inte direkt vart i den nivån att man var tvungen att spränga två enorma byggnader för att ursäkta att åka till ett främmande land, döda en massa folk och sen stjäla deras naturresurser.

2) Det är enormt ologiskt att man väljer en så enormt flamboyant metod när en enklare version hade vart mer effektiv. Att man sen svepte ihop en massa "bevis" för att det var en viss grupp som gjorde det var ju löjeväckande klart men att man inte ens kunde göra det övertygande efter att ha fällt två enorma byggnader känns liiiite far fetched.

Det saknas motiv att göra nåt så enormt.

Frimurarna är en herrklubb för medelålders män med välbetalda jobb. Det funkar så här:
Nån snubbe är kompis med två som är med och rekommenderas eftersom han har en hel del pengar och breeding. Han går med och blir kompis med en massa andra av samma klasstillhörighet. Dom hjälper varandra i det nätverk dom är del i.
Eftersom flera liknande klubbar finns för andra åldrar (som Harvardgrupper) så ser det ut som om dom är länkade när dom egentligen drar medlemmar från samma samhällsgrupp och inte bryr sig om att dom är "dubbelorganiserade".
Därför ter det sig som om dom har ett finger med i allt. Dom rekryterar från samhällstopparna som behöver det nätverk som dom ger (som dom annars hade vart tvungna att fixa själva). Det är allt.

Jesus var en fattig snickare som ljög om sin bakgrund och bildade en kult utefter messianska linjer (något som var dömt att hända med tanke på det judiska folkets desperation vid tillfället (jämför med Golemmyten)). Hans blodslinje var omöjlig att spåra och omöjlig att hålla efter femtio år - det här var inte världens mest organiserade kult just då.

Tempelriddarna hittade inget i Salomons tempel. Dom ljög för att ha kvar nån form av kraft rent politiskt. Det fanns ingen skatt, ingen hemlig blodslinje, inga instruktioner från Gud eller försök att dominera verkligeheten.

Men eftersom vi är människor har vi följande saker lätt för oss:
Att ta ut information från vår omgivning och spåra ut ett mönster från det. Det har räddat oss från tigrar i vildmarken (har du nånsin blivit bluffad av en tigers naturliga kamoflage?) och annat. Det gör också att vi har utvecklad en hög rad av påhittighet och fantasi för att kunna bearbeta information och läsa ut möjliga utvecklingar baserat på vårt handlande.
Eftersom vårt sätt att se på världen är hårt infuerat med vårt eget synsätt, genom vår fantasi, har vi tendensen att göra handlingar och effekter mänskliga eller med mänsklig bakgrund. Därför gillar vi tanken på en nära-inpå mänslig Gud eftersom det är en sak vi förstår istället för slumpen. När nåt händer antar vi att nån har kontroll över det eller har påverkat det åt det hållet.
Vi älskar tanken på en bad guy och när vi ser nåt kasst vill vi ha nån att skylla det på, det är bekvämare för oss eftersom alternativet; slumpmässiga handlingar eller mösnter bortom vår kontroll; är för skrämmande. Vi vill att det ska vara mänsklit så vi har nåt att relatera till nåt vi kan i sanna actionhjälteanda slå på käften.

Vår intelligens hjälper oss att spåra små saker i stora mängder information och länka samma detta till en större helhet - att genom vår fantasi ta ut spår och detaljer och skapa en komplett sak. Tillsammans med vår önskan att antropomorfisera allt skapar detta lätt en tanke om att någon eller några har skapat en utvckling.

I boken "A Mathematician Reads the Newspaper" av John Allen Paulus (John/Johannes och Paulus i samma namn? Hmmm...) påpekar författaren att som människa kan vi omöjligen om vi lägger manken till undvika att få ut åtminstonde en vettig konspirationsteori från en genomsnittlig dagstidning.

Enligt mig är det bara att acceptera att konspirationerna man ser är utvekclingar av komplexa mönster baserade på handlingar och effekter som är del i vårt samhälle. Inte grundade av en samling mystiska män i mörka lokalen. Men jag tänker ge det att det är intressant och spännande som en logisk övning att hitta konspirationer lite varstanns och det är lugnande att tänka sig en fiende man kan slå ner men det funkar inte så. Vi är, den stora majoriteten av oss som inte har psykopatiska drag, med på att vi vill andra väl. Att vi gör saker som inte följer det är en annan femma - vi är alla själviska lite så där och det är ok. Men med mycket makt får våra handlingar större åverkan och när vi samlas runt ett gemensamt beteende på grund av enade behov - detta sker alltså naturligt inte som en del i en gruppering - så kan detta få katastrofala resultat. Vi kallar det klassamhället.

Ordningen av individer genom liknande behov och möjligheter att uppnå dom. Det är en sociologisk effekt och inget mer.

9 kommentarer:

computerror sa...

Måste påpeka att det absolut inte saknas motiv för att genomföra 9/11. Se bara på den inskränkning av integriteten som rasat i kölvattnet av 9/11 och att det användes som upptakt för hittills två krig.

Anonym sa...

Det var TRE enorma bygnader som fälldes. Har du glömt, eller aldrig hört talas om WTC 7? "You know its time to get the facts straight..."

Anonym sa...

Och skillnaden är?

Det kan ha vart tusen byggnader - det förändrar inte utlägget

Anonym sa...

Ohyra, har du ens sett WTC 7 falla?
Ett klipp som visar vad en jobbar med att demolera byggnader sa när han konfronterades med synen av WTC 7s fall: http://www.youtube.com/watch?v=877gr6xtQIc

Anonym sa...

Igen vill du hävda att den amerikanska militären (eller vad det nu ärdu vill hävda att det är), istället för att göra sig en enkel sak skapar en enromt riskabel situation för sig, hela styret och hela sin metodik genom att använda sig av en så överdriven metod att alla tidigare dipshit sätt att ta sig in i krig ter sig som lågmälda och tillbakalutade?

Missförstå mig rätt, lika lite som jag hållermed er - respekterar jag att ni verkligen inte accepterar nåt "at face value" men jag köper inte den av er populärt beskrivna bakgrunden.

Anonym sa...

Konspirationer existerar och det har bevisligen förekommit tidigare att stater (även demokratiska stater) attackerat sina egna för att kunna motivera ett krig. Men snälla nån, varför skulle USA:s regering bemöda sig med det otroligt komplexa och riskfyllda projektet att sänka WTC-tornen när allt de behövt göra var att släppa ut lite cyanidgas i tunnelbanan? Har ni tänkt på det?

Anonym sa...

Argumentet är alltså att det som skedde 11:e september är alltför omfattande och komplext för att det skulle kunna vara en insider operation!?
Ta då en titt på Operation Northwood!
Wikipedia är ett bra ställe att börja på: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwood

Anonym sa...

Ohyra, igår trodde de här människornas gelikar att jorden var platt. Idag tror de på konspirationen kring 9/11 (som för mig betyder kuppen i Chile mer än något annat). Det är komplett meningslöst att försöka resonera med dem.

computerror sa...

Faktum är att tvillingtornen var hopplöst omoderna och skulle kosta alldeles för mycket att modernisera trots att de inte ens var 30 år gamla.
Larry Silverstein som ägde leasingavtalen för tvillingtornen fick enbart sex veckor innan attackerna igenom att försäkringsavtalet också skulle omfatta terroristattacker och försökte få ut dubbla pengarna för attentatet, eftersom det inte var en terrorattack, utan två.