tisdag 16 september 2008

Rob, Bögmusikerguden


Themesong:
Breaking the law

Det har vart ett tag sedan jag skrev sist... Det blir så med jobb och allt som ska klämmas in, dubbla lagerinventeringar för att inte nämna den sedvanliga strömmen av bärande, gaffeltruckskörande och orderhantering.

Bland månadernas höjdpunkter var att jag fick vara helgonlik och trevlig mot en professionell Handelsombudsman och efter att hon vart spydig och otrevlig snäsa av henne så att hennes enda svar var "ja, jag vet ju inget om just *det* fallet" och i övrigt höll käften. Tacka faen för att jag har bra kontakt med handelsombudsmannen som jobbar på mitt jobb (vi e bra polare och tycker ungefär likadant).

För ett par dar sen var det ett program på sjuan, eller nån av dom där kanalerna i programutbudets mörka kölvatten, där dom listade dom största homo-stjärnorna i en lista från ett till tjugo. Föga chockerande kom Madonna etta - för vem är inte mer homoidentifierbar än en kvinna som är med i en sekt som är emot homosexualitet bland män och förnekar sexualitet överhuvudtaget bland kvinnor?
Divine var en av dom jag verkligen gillade att se, homosexuell druga vars gravsten pimpas varje år med texten "Making Heaven Fabulous" och vars namn; Divine, först sattes in på den efter många påtryckna av hennes rätt jävla trångsynta föräldrar.

Freddie Mercury var visserligen med men det kändes som ett fartgupp i jämförelse med karln som borde vart med: Rob Halford. Homosexuelle lead singer i bland andra Juas Priest. Snubben som ratades bort från alla metalsammanhang där hans sexualitet var erkänd och som tillslut kom ut på jävla MTV. Men inte bara det...
Han var bög och kom från arbetarklassen - isolerad från andra homosexuella och väl dold bakom en jävla rökridå av charader och ränksmiderier för att framstå som en duktig hårt arbetande heterokille. En snubbe som tvingades länka ihop sin roll som vanlig kille med bögmyten om den veke låtsasmannen som propageras inom knegarområden.

Han som uppfann metalmodet med läder och nitar, förde in det i sitt mest heterosexuella sammanhang men tog det direkt från sin egen läderbögscen. Att ta nåt från en hemlig och sluten subkultur (läderbögarna på 70- och 80-talet var inte direkt öppna) och föra ut det på stora scener framför alla.

Hur faen kan man hoppa över honom? Hur faen kan man göra en lista över homomusiker, ta med snubbarna i Right Said Fred, Franke Goes to Hollywood, men skita i en av dom mer kontroversiella? En av dom som verkligen hade behövts. För hur ofta ser ni RFSL-kampanjerna i knegarområden? Hur ofta dyker det upp pro-gay/lesbiska-flyers utanför innerstan? Vi lämnar kvar våra egna i dom områden RFSL inte vågar sig ut i.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Antagligen därför att han a) är hårdrocksmusiker (antagligen världens bäste), b) för att han skiter i vad andra tycker och alltid går sin egen väg eller c) för att han som du påpekar, är en vanlig arbetarklasssnubbe som råkar vara bög. Privat är han nog inte så "spännande" som de totalt värdelösa Right Said Fred.

Anonym sa...

http://afa-goteborg.antifa.se/index.php?subaction=showfull&id=1221778598&archive=&start_from=&ucat=1&

Jag hoppas du inte har direkt med detta att göra, då våld föder hat.
En sån här händelse får knappast David att tänka klart, utan hans hat växer bara och han får stöd av nazismen.
Vad uppnås med en sådan här gärning?
Bara för att killen tycker fel saker förtjänar han inte stryk! Den där taniga lilla killen kan inte göra en fluga förnär och nu har vänstern gett honom en stor anledning att tycka ännu sämre om vänstern och allt annat han tycker illa om.
Jag stödjer definitivt inte främlingsfientlighet, men här har en människa fått stryk för sina åsikters skull och dessutom när han är aktivist för en bra sak. Vaken står nämligen inte för nazism även om det finns ett fåtal idioter där som har såna åsikter.
vakens syfte är att utbilda folk och så fort någon uttrycker sig nedvärderande om någon speciell grupp får dessa personer användare emot sig.
Ska vaken-medlemmar behöva vara rädda nu för att några få idioter är dumma i huvudet?
Är det helt plötsligt ok att slå ner någon bara för att den personen tycker fel?

Anonym sa...

Hmmm? Har den stackars snubben fått stryk? Nej jag har inget med det att göra... Jag missade till och med hela FRA-grejen andra vändan om. David borde kanske hoppa av Identitet Väst om han inte vill att folk ska bli förbannade på honom. Kolla om du går runt och driver en rasistisk linje, mumlar om judar som jordens problem och skitsnackar allt från bögar till fackföreningsaktiva med nazi-liknande (identitetprojektet försöker ju att särskilja sig) jargong så är det antagligen rätt troligt att du kommer få spö.

Men jag har inget (märk väl, inget) med det att göra.
Sen så var nog siktet inte inställt på vaken-folket uta på David och det för hans delaktighet i nazistgrupper av olika nyanser. Men jag vet å andra sidan lika mycket som dig och ska inte spekulera i vad AFA har för sig eftersom jag inte har nåt med dom att göra.